olejek rycynowy

Olejek rycynowy – kosmetyk, który pokochasz

Jamajski olej rycynowy – co to w ogóle jest i czym się wyróżnia od typowego olejku rycynowego, jaki zakupimy w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia lepsze, że opłaca się właśnie w niego pakować pieniądze?

Olej rycynowy ma mnóstwo zastosowań w pielęgnacji. Szczególnie używany jest do wzmacniania jak też kosmetyki włosów. Poza tym częstokroć jest także wykorzystywany między innymi do buzi jak również rzęs.

Co w takim razie wyróżnia czarny olejek rycynowy oraz z jakiej przyczyny kupić olej Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść czarnego olejku rycynowego przemawia styl jego produkcji. Jest on mniej szkodliwy dla nas jak również nie zatyka porów, co ma wielkie znaczenie przy pielęgnacji włosów czy cery. Po drugie jest to wyrób w 100 procentach ekologicny. Po trzecie nadaje się do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

W głównej mmierze należy nie zapomnieć o systematyczności bo bez tego możemy nie uzyskać planowanych rezultatów albo będziemy potrzebowali na to znacznie więcej czasu. W internecie można przeczytać sporo pomysłów uzytkowania tego rodzaju kosmetyków. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest używanie jamajskiego oleju rycynowego na włosy trzy razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu należy starannie zlikwidować olejek. Olejek powino się nanieść zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten idealnie sprawdza się też w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs powinno się uważać aby kosmetyk nie przedostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, by po kilku tygodniach dostrzeć satysfakcjonujące rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to częstotliwość użykowania jest podobna. Produkt najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie dokładnie rozprowadzić małą szczoteczką. O poranku usunąć.

Post Author: admin